פרידמן הרברט /// סופר בשפה הפולנית /// נולד בבוצ'אץ', גליציה /// 1921 – 2004 /// גיל

ביוגרפיה
נולד בבוצ'אץ' למשפחה מתבוללת. אביו היה ד"ר למשפטים ובעל משרד עורכי-דין. בבית הספר התיכון בבוצ'אץ' ערך את ירחון בית הספר בשם "קול קורא של הנוער". עמד בבחינות הבגרות ב-1939 ועם פרוץ המלחמה הגיע לברית המועצות, שם עבד כסבל בנמל ולאחר מכן בבניית מסילת רכבת. בהמשך התגייס לארמיה השנייה של צבא פולין ואיתה הגיע עד ברלין בדרגת קצונה.
פרנקל-מדן רחל /// חוקרת ספרות /// נולדה בתל אביב, ישראל /// 1946 /// גיל: 79

ביוגרפיה
נולדה בתל אביב להורים שעלו מברית המועצות ב-1931, וגדלה בבית פועלי משכיל. סיימה את תיכון "עירוני ד"' והיתה פעילה ב"תנועה המאוחדת". שירתה בצה"ל כמורה חיילת. את מסלולה האקדמי עשתה באוניברסיטת תל אביב. ב-1972 סיימה תואר ראשון בספרות עברית ובמקרא. עבודת הגמר שלה לתואר השני (1976) עסקה בשירתו של חיים לנסקי, ועבודת הדוקטור (1986) ביצירתו של יעקב הורוביץ. מאז 1972 מלמדת ספרות עברית ודרכי הוראת הספרות במכללת לוינסקי וב"סמינר הקיבוצים".
פלאי (הכהן) פנחס /// סופר, מסאי ומשורר /// נולד בירושלים, ישראל /// 1930 – 1989 /// גיל

ביוגרפיה
נולד בירושלים. בצעירותו עזר לאביו בעריכת השבועון "נרות שבת", וב-1943 פירסם בו את סיפורו הראשון. שירו הראשון ראה אור ב-1945 בעיתון "דבר". את השיר חתם בשם פנחס פלאי (בהשראת הסיפור המקראי על המלאך הנגלה להורי שמשון) כדי להימנע מעימות עם סביבתו האורתודוקסית.

ביוגרפיה
נולד בחיפה. ב-1985 נסע לבוסטון ולמד שם לתואר ראשון בקולנוע באמרסון קולג'. ב-1993 החל את לימודי התואר השני ותואר דוקטור בספרות עברית באוניברסיטת ברנדייס, ארצות הברית. עבודת הדוקטור שלו עסקה באוריינטליזם בספרות העברית בשנים 1880-1930. לימד באוניברסיטאות ברנדייס, פרינסטון וג'ורג' וושינגטון. ב-2012 הופקד על הקתדרה לספרות עברית מודרנית ע"ש קנדי-לי באוניברסיטת קיימברידג', אנגליה, שם הוא מלמד עד היום.
פלג (יוֹסמַן) חיים /// מתרגם ועורך /// נולד בריגה, לטביה /// 1911 – 2002 /// גיל

ביוגרפיה
נולד בתל אביב. משנות השבעים כתב תסריטים רבים לסדרות טלוויזיה לילדים ולמבוגרים (בהם: "זהו זה", "רחוב סומסום", "בבית של פיסטוק", "קופיקו", "לשם שינוי"). כמו כן כתב תסריטים לקולנוע ("האינסטלאטור", 1986; "לא שם זין", 1987; Witness in the War Zone, 1987 ו"השיבה מהודו", 2002). לתיאטרון כתב את המחזות "חברה" (1989), "לילה בתל אביב" (2010), "זהב טורקי" (2011, בהשראת מחזהו של שלום עליכם "האוצר"), וכן את המחזמר "רחוב טוב" (2006) המבוסס על המחזמר האמריקני Avenue Q. מתרגומיו: "יומני גן העדן" מאת מארק טוויין (1997) ו"ארץ עוץ המופלאה: המשך הרפתקאותיהם של הדחליל ואיש-הפח" מאת ל' פרנק באום (1998).

ביוגרפיה
נולד בחיפה. שירת בצה"ל ככתב צבאי, ועבד כעיתונאי בעיתון הציונים הכלליים "הבוקר". סיים לימודי תואר ראשון בלימודי עיתונות באוניברסיטת ניו יורק, ותואר דוקטור בספרות עברית בדרופסי קולג' בפילדלפיה (1967). לאחר סיום הדוקטורט לימד באוניברסיטאות רבות בישראל ובארצות הברית. מ-1985 עומד בראש התוכנית הבין-תחומית ללימודי היהדות באוניברסיטת מרכז פלורידה
פלח דליה /// משוררת /// נולדה ב /// ///

ביוגרפיה
שם עט של משוררת (או משורר). זהותה/ו ופרטיה/ו הביוגרפיים הם אולי הסוד השמור ביותר בספרות העברית בת זמננו. פירסמה שני ספרי שירה: "דודי השופט המחוזי דורבן" (עם עובד, 1997) ו-"2003" ("2003"), שעוררו עניין רב בביקורת. הנושא המרכזי בשירתה הוא המחאה – בעיקר נגד עוולות ביחסים בין יהודים לערבים, בין בעלי הון לעניים, בין גברים לנשים. תיאורי השלטון הישראלי ביהודה, שומרון ועזה והיציאה למלחמת לבנון הראשונה מתפרשים בשירתה בעיקר כביטויים לדיכוי של הערבים וכפוגמים בחוט השדרה המוסרי של ישראל. תיאור היחסים המעמדיים בחברה נוגע בזיקות בין הון לשלטון, במניפולציות של תרבות הצריכה, בניצול המיעוטים וכדומה. מערכות היחסים בין נשים לגברים מעוצבות בדרך כלל באמצעות הפרספקטיבה של דיכוי גברי, הבא לידי ביטוי בעיקר בקיפוחה הכלכלי ובניצולה המיני של האישה. מופיעים גם שירי מחאה העוסקים בנושאים אחרים, למשל הניכור של הרשות השופטת, הניסויים בבעלי חיים, התרבות הפופולרית ההדוניסטית בספרות ובבגדים, הריקנות של המדיום הטלוויזיוני, הדיכוי הדתי, החינוך המשפחתי הנוקשה ועוד.