חזרה לדף התוצאות

4 ערכים נמצאו בהקשר לנושא: עיתון/כתב עת בגוף הערך: ג'רוזלם פוסט.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 4 ערכים.

פלאי (הכהן) פנחס /// סופר, מסאי ומשורר /// נולד בירושלים, ישראל /// 19301989 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בירושלים. בצעירותו עזר לאביו בעריכת השבועון "נרות שבת", וב-1943 פירסם בו את סיפורו הראשון. שירו הראשון ראה אור ב-1945 בעיתון "דבר". את השיר חתם בשם פנחס פלאי (בהשראת הסיפור המקראי על המלאך הנגלה להורי שמשון) כדי להימנע מעימות עם סביבתו האורתודוקסית.

סילק דניס /// מתרגם, משורר ומחזאי בשפה האנגלית /// נולד בלונדון, אנגליה /// 19281998 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בלונדון, אנגליה. בגיל שבע-עשרה החל לעבוד בהוצאת הספרים The Bodley Head, שלרוב הוציאה ספרים בעלי אופי שנוי במחלוקת ומיועדים לקהל קטן ומתוחכם. משנות העשרים לחייו, בעקבות קריאת האוטוביוגרפיה "מסה ומעש" מאת חיים ויצמן (1949), נמשך לציונות וראה עצמו כאחד החלוצים היהודים שעלו לפלשתינה. לאחר שירות בחיל האוויר של בריטניה ושנה בהדרכה חקלאית בסוסקס, עלה לישראל בגיל עשרים ושש. את שנתו הראשונה בארץ עשה בקיבוץ, אחר כך עבר לירושלים. עבד במשך שנים כעורך בעיתון "ג'רוזלם פוסט", כאשר היה עיתון ליברלי, ועזב את המערכת כאשר העיתון החל נוטה לימין הפוליטי.

בר-משה יצחק /// סופר בשפה הערבית /// נולד בבגדאד, עיראק /// 19272003 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בבגדאד. בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בגדאד (1949). עלה לארץ ב-1950. החל את דרכו ברדיו ובעיתונות בבגדאד ב-1945. היה פרשן מדיני ב"קול ישראל" בערבית (1958). היה נספח לענייני הסברה ועיתונות בשגרירות ישראל בקהיר (1983). כתב ב"ג'רוזלם פוסט" וערך את המדור לענייני החברה הערבית בכתב העת "המזרח החדש". מייסד היומון "אל-אנבאא" ועורכו עד 1970. כתב שלושה קבצים של סיפורים קצרים בערבית, שבהם תיאר את נפש האדם המצוי בקונפליקטים עם עצמו ועם סביבתו, והם מעוצבים על הגבול שבין המציאות לבין החלום והסיוט. ספרו הראשון הוא "מאחורי החומות" שראה אור ב-1972 בהוצאת מג'ללת אל-קודס.

איסקובה (גרוסמן) אנה /// סופרת, מסאית ועיתונאית בשפה הרוסית /// נולדה בליטא /// 1944 /// גיל: 80

ביוגרפיה

נולדה בליטא, בוגרת לימודי רפואה באוניברסיטת וילנה. החל מ-1968 מעורבת בפעילות ציונית ובמאבק ציבורי על זכות העלייה. מאז בואה לישראל (1971) ועד ראשית שנות התשעים התמקדה בעיקר ברפואה ובמחקר מדעי בתחום הגסטרואנטרולוגיה. במקביל החלה לעסוק בעיתונאות ופירסמה יותר מאלף מאמרים בענייני תרבות וחברה ברוסית, בעברית ("מעריב", ""הארץ"" ספרים, "אלפיים", "תכלת", ""פנים"") ובאנגלית ("ג'רוזלם פוסט"). היתה ממייסדי העיתון "ורמיה" (בהמשך "וסטי") בשפה הרוסית. מייסדת ועורכת ראשית של חמישה מוספי תרבות בעיתונות הרוסית בארץ. מאמריה ומסותיה מושכים תמיד תשומת לב ופעמים רבות מעוררים תגובות פולמוסיות בשל חדות הראייה והביקורת הבלתי-מתפשרת שלה על החברה הישראלית, הבאה אצלה בד בבד עם זהות ישראלית-יהודית מובהקת ומתוך עמדה אזרחית ותרבותית מבוססת. יזמה תוכניות ופרויקטים חברתיים ותרבותיים רבים, ובשנים 2002-1999 כיהנה כיועצת ראש הממשלה לענייני עלייה ואינטגרציה.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 4 ערכים.
נגישות