ביוגרפיה
נולד ברחובות וגדל בגבעתיים, בן יחיד למשפחה של ניצולי שואה מצ'כיה. אביו זישה, שהיה קצין בצבא הצ'כי, איבד אישה ובן במלחמת העולם השנייה, ואימו שינדל עברה כמה הפלות לפני שנולד. עד גיל שש דיבר בשפת אימו, צ'כית, ואז הכריז שלא ידבר בה עוד. למד בבית הספר לאומנויות רננים ולאחר מכן בתיכון ע"ש תלמה ילין. הפסיק את לימודיו בכיתה יו"ד, ועבד כנער שליח וכשוליה לצלמי עיתונות. בתקופה הזאת התנסה במגוון סוגי אומנות: למד צילום, השתתף בסדנה מטעם אגודת "קולנוע לנוער" (אגודה שהקים בשנות השישים של המאה העשרים מבקר הקולנוע שלמה שמגר, במטרה לקרב צעירים לקולנוע האומנותי), השתתף בסדנת התיאטרון לצעירים של "צוותא" ולמד ריקוד בלהקת "בת דור". לסקלי, שלא התגייס לצבא, נסע בגיל עשרים ושתיים להולנד, ובמשך ארבע שנים למד במגמת מולטימדיה באקדמיה הפתוחה בהאג. שם עסק בסוגים שונים של אומנות, כמו אומנות פלסטית, צילום, וידאו ארט ואומנות מיצג, והחל לעסוק ב"שירה חזותית" באנגלית, שילוב המילים בדימויים חזותיים.
ישורון אבות (פרלמוטר, יחיאל) /// משורר /// נולד בנסכיז', אוקראינה /// 1904 – 1992 /// גיל
ביוגרפיה
נולד בכפר נסכיז' במערב-אוקראינה להוריו ברוך וריקל פרלמוטר. גדל בעיירה קרסניסטאוו בפולין. קיבל חינוך יהודי מסורתי. באוקטובר 1925 עלה ארצה, היה שומר בכרמי ראשון לציון, עבד בפרדסים ובעבודות מזדמנות, התגורר כל שנותיו בתל אביב. ב-1934 פורסם מחזור שיריו הראשון ב"טורים" בעריכת אברהם שלונסקי. באותה שנה נשא לאישה את פסיה יוסטמן. ב-1942 הופיע ספרו הראשון בשמו המקורי יחיאל פרלמוטר, "על חכמות דרכים" (מחברות לספרות). באותה שנה נולדה בתו, הלית, מתרגמת ועורכת. הצטרף ל"הגנה" והשתתף במלחמת העצמאות. ב-1948 החליף את שמו לאבות ישורון. בעשרים השנים האחרונות לחייו פירסם את שיריו בעיתונים ""דבר"" ו"ידיעות אחרונות", בעיקר בערבי חגים, והיה ידוע בקפדנותו בהגהות השירים, עד כדי כתיבה מחדש של שורות ובתים שלמים.
ביוגרפיה
נולדה במושבה ראש פינה למשפחת עפרון. נכדתו של פרופ' גדעון מר: מומחה בעל שם עולמי שחקר את מחלת המלריה בארץ והיה מממציאי התרופה למחלה. עם מות הסב עברה עם משפחתה לפתח תקווה. היתה נשואה לזמר ולמלחין שלום חנוך. היא אחותו של המלחין והזמר רן עפרון ואמה של מאיה חנוך, תסריטאית, במאית, סופרת ומשוררת. עבדה בטלוויזיה הישראלית. הפיקה כמה סרטים. אחד מהם, "אדם צירקוס", מבוסס על תהליך עיבוד הספר "אדם בן כלב" מאת יורם קניוק למחזה בתיאטרון "גשר" (1994).
חבשוש חבצלת /// משוררת /// נולדה בתל אביב, ישראל /// 1950 – 1984 /// גיל
ביוגרפיה
נולדה וגדלה בתל אביב. התפרסמה בתחילת שנות השבעים בעקבות רומן עם הסופר פנחס שדה ובעקבות שערורייה שפרצה ב-1973 כאשר מכתבים אינטימיים שכתבה לו ראו אור בספר "התמסרות" בעריכתו. סבלה ממחלת נפש וכשהיתה בת שלושים וארבע התאבדה.
ביוגרפיה
נולד בפתח תקווה ושם התחנך. בוגר החוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. שיריו הראשונים פורסמו בגיליון 9 של כתב העת "סימן קריאה" (1979). בימי לימודיו באוניברסיטה התיידד עם משוררים שהיו קשורים באותן השנים לכתב העת "עכשיו", בהם אלון אלטרס, חזי לסקלי ורובי שונברגר, ועמם ערך את הגיליון היחיד של כתב העת לשירה "מקום" (1985). ספר שיריו הראשון, "רעש", ראה אור ב-1986 בהוצאת "עכשיו".
ביוגרפיה
נולדה בתל אביב. סבה היה הפעיל הציוני והרופא ד"ר שמעון גלבץ, מראשי ארגון "החלוץ", פעיל מרכזי באגף השמאלי של "צעירי ציון" בברית המועצות של ראשית שנות העשרים במאה העשרים, והוגה רעיון הקיבוץ "העיר"וני. היא אחותו של המוזיקאי שמעון גלבץ. גדלה והתחנכה בתל אביב, בבאר שבע ובחיפה. שירתה בצבא ככתבת "במחנה גדנ"ע".
ברקוביץ' אילן /// משורר ומבקר /// נולד בתל אביב, ישראל /// 1973 /// גיל: 52
ביוגרפיה
נולד בתל אביב וגדל בחולון. סיים את לימודיו ב-1991, התגייס לצה"ל ושירת בחיל המודיעין. בוגר תואר ראשון בספרות עברית ובפילוסופיה כללית (1998) ומוסמך בספרות עברית (2004) מאוניברסיטת תל אביב. היה עורך משנה של הספר "הנה ימים באים", המכיל כתב יד גנוז של אמיר גלבע מהשנים 1946-1942 (בעריכת חגית הלפרין, 2007). מתחילת 2008 כותב במוסף "תרבות וספרות" של עיתון ""הארץ"" את המדור "משורר בשטח״, שבו הוא סוקר את יצירתם של משוררי הדור החדש בשירה העברית. שיריו התפרסמו במוספי הספרות ובכתבי עת.
בן-שמחון מירי /// משוררת /// נולדה בצרפת /// 1952 – 1996 /// גיל
ביוגרפיה
נולדה בצרפת, במחנה מעבר של עולים ממרוקו לישראל. גדלה בשכונת הקטמונים בירושלים והחלה לפרסם שירה בגיל עשרים וחמש. למדה ספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים ומשחק בבית הספר לאמנויות הבמה "בית צבי". ספרה הראשון, "מעונינת, לא מעונינת" (הקיבוץ המאוחד) ראה אור ב-1983, ובחייה פירסמה עוד שני ספרי שירה: "שיבולת דקה בכד חרס עתיק" (1985) ו"צמא" (1990). כשנתיים לאחר מותה בתאונת דרכים ראה אור ספר שיריה הרביעי, אקזיסטנציָליזם חרד. שיריה פורסמו באנתולוגיות בעברית ובאנגלית, בהן אנתולוגיה לספרות מזרחית מאה שנים מאה יוצרים שערך סמי שלום שטרית (כרך שירה, 1999), אנתולוגיה לשירה עברית פמיניסטית באנגלית The Defiant Muse שערכו שירלי קאופמן, גלית חזן-רוקם ותמר הס (1999), ואדומה: אנתולוגיית שירה מעמדית (בעריכת יערה שחורי, רועי צ'יקי ארד, יהושע סימון, אסמא אגאברייה, ניר נאדר, מרואן מח'ול, תורכי עאמר ומתי שמואלוף. אתגר, מעין ו"הכיוון מזרח", 2007).
בן (בראון) מנחם /// מבקר ומשורר /// נולד בפולין /// 1948 – 2020 /// גיל
ביוגרפיה
נולד בפולין. בגיל ארבעה חודשים עלה ארצה עם הוריו וגדל ברמת גן. ב-1966 החל לפרסם שירים בעיתונות הספרותית, וב-1967 פירסם קובץ שירים ראשון, "אדרת הגפן" (עקד). אחריו באו הקבצים "צמה צנופה" (כליל סונטות, 1970) ו"הים פלחים שקופים" (1971). באותן שנים חסה תחת כנפיו של גבריאל מוקד, עורך "עכשיו", שקידם את שיריו הראשונים בתשבחות פומביות מפליגות, והיה מעורב בחייה של חבורת המשוררים התל-אביבית (אבידן, הורביץ, ויזלטיר ואחרים). שיריו המוקדמים מגלים משיכה לחומרים אקזוטיים ואגדיים ולמילים פיוטיות עשירות-צליל, בנוסח הנראה כמושפע משירת דליה רביקוביץ ויונה וולך. כאשר חזר לכתיבת שירה כעבור כעשור ("שירים ואימוני שירה", 1980; "שירים חדשים", 1986), ניכר בכתיבתו מעבר לנוסח דיבורי-פרוזאי יותר ולשיקוף של חוויות חיים אישיות יומיומיות, בד בבד עם נטייה לבוטות לשונית ולארוטיקה פרובוקטיבית. לחשבון יצירתו יש לצרף גם את "פלונטר" (1979), רומן-מכתבים חושפני המתעד את פרשת נישואיו הראשונים וגירושיו. ב-1982 ערך כתב עת קצר-ימים לביקורת שירה בשם "המילים".