הלקסיקון מעודד שימוש נרחב במידע שבו למטרות לימוד ומחקר. לפיכך, אפשר להוריד ערכים ושאילתות מן הלקסיקון למחשב האישי בקלות ובכמה תצורות. נבקש כי בכל שימוש שהוא בערכים ובשאילתות שבאתר, יינתן קרדיט הולם לאתר ולמחבר/ת הערך. בשונה מן הטקסטים שבלקסיקון, אין להעתיק או לעשות שימוש אחר בתמונות אשר באתר ללא הסכמה מפורשת מבעלי הזכויות עליהן.
נולד בפולין ועלה ארצה ב-1941. ממטפחי הספרות והשירה הדתית בישראל לאחר קום המדינה. גולת הכותרת של פעילותו הספרותית היא הוצאת כתב העת הספרותי-דתי ""מבוע"", ששימש במה ליוצרים יהודים-דתיים. חזונו היה "ליצור ספרות יפה דתית" (חמיאל, 1998), ומשלא מצא במה מתאימה בעיתונות התקופה ובהוצאות הספרים, ייסד ב-1963 את ""מבוע"".
נולד במינסק, בלארוס. זכה לחינוך עברי מאביו, חיים דוד רוזנשטיין, שהיה סופר עברי. עלה ארצה ב-1925, למד בבית הספר החקלאי "מקווה ישראל". נדד בארץ ועבד בחקלאות ביישובים שונים, עד שהצטרף ב-1937 לגרעין המייסדים של "קיבוץ" שדה נחום, שבו הקים את ביתו וחי כל שנותיו. אחיו של המילונאי הנודע אברהם אבן-שושן, שעל חייו פירסם את הספר "אברהם אבן-שושן, מחנך ומילונאי, פרקי ביוגרפיה" (1999).
נולד בגבעתיים. ב-1977 עבר עם משפחתו למושב שדי חמד. למד בבית הספר התיכון "עמי-אסף" בבית ברל. החל את דרכו בתעשיית ההייטק ולאחר שש שנים החליט כי דרך חיים זו אינה מתאימה לו יותר והתמסר לכתיבה. בעל תואר ראשון בכלכלה וניהול מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בתקשורת מאוניברסיטת קלארק ברוצ'סטר, מסצ'וסטס.
נולד וגדל ברעננה. למד בפנימייה ע"ש שטיינברג בכפר סבא. התגייס לעתודה האקדמית של צה"ל ולמד מזרחנות וערבית באוניברסיטה העברית בירושלים. עם סיום לימודיו שירת בצה"ל כקצין מודיעין. למד משפטים באוניברסיטה העברית ועבד כעורך-דין. ב-1994 הצטרף למשרד החוץ ושירת יותר מעשר שנים בתפקידים דיפלומטיים בנציגויות ישראל בברלין, בבון, בבלגרד ובוורשה.
נולד בבוצ'אץ', גליציה. סיים בית מדרש עברי למורים בלבוב ועסק בהוראה. עלה ארצה ב-1937 ולמד באוניברסיטה העברית בירושלים (1939-1937). התיישב בחיפה, ובה ניהל בית ספר למסחר. המציא שיטה לקצרנות עברית ופירסם ספר לימוד בנושא זה, שיצא במהדורות אחדות.
נולד בגרמניה. עם עליית הנאצים לשלטון עלה ארצה עם הוריו. אביו, שהיה בנקאי בגרמניה, איבד את הונו ופתח מכבסה בתל אביב. בשל מצבה הכלכלי הקשה של משפחתו נאלץ לעזוב את לימודיו בגיל ארבע-עשרה ולעבוד בפקידות. בגיל חמש-עשרה הצטרף לאצ"ל. במלחמת העצמאות שירת ב"שועלי שמשון", הסיירת של חטיבת גבעתי, ונפצע בקרבות הנגב. בתום המלחמה העלה על הכתב את חוויות המלחמה בספרו "בשדות פלשת 1948" (הוצאת טברסקי, 1949), שבתוך כשנה נמכר בכשלושים אלף עותקים. הספר, המורכב מקטעים המתארים אירועים מן המלחמה באופן ישיר ובקצב מהיר, הובן על ידי קהל הקוראים כמסמך אותנטי של חייל קרבי המאדיר את המלחמה, וזאת בשונה מכוונותיו של אבנרי. כעבור כשנה פירסם את ספרו השני, "הצד השני של המטבע" (1950), ספר אנטי-מלחמתי שבו תיאר את מעשי הרצח, השוד והגירוש שהתלוו למלחמה. הספר עורר שערורייה ובמשך שנים רבות נמנעה הוצאת מהדורתו השנייה (1990).
נולד בתל אביב. למד במערכת החינוך הממלכתית-דתית, וסיים תואר ראשון בספרות עברית ובמקרא באוניברסיטת בר-אילן. בשירותו הצבאי שימש מדריך בלימודים האקדמיים במכללה לפיקוד ומטה (פו"ם), עורך ב"מערכות", בית ההוצאה לאור של צה"ל, וחוקר במחלקת תורת הלחימה במטכ"ל. מאז 1989 פירסם עשרות מאמרים בתחומי הספרות והעריכה, רובם במוסף הספרות של "הארץ", ובתוכם תופש מקום מרכזי חקר חיים נחמן ביאליק. מ-2001 ואילך הוא משמש מנהל הארכיון והמחקר בבית ביאליק בתל אביב, ועורך את ערבי העיון ואירועי הזיכרון הקשורים במשורר ובמורשתו. כמו כן הוא עוסק בצילום אמנותי – בחלקו בהשראת יצירתו של ביאליק – והציג מעבודותיו בתערוכות אחדות.
נולד בכפר בענה בגליל. בוגר תיכון בעכו. למד במכללה הערבית בירושלים. שימש כעורך בעיתון הקומוניסטי ""אל"-"אתתחאד"" (1978-1974), וממייסדי המוסף הספרותי שלו, "אל"-"ג'דיד". היה עורך ראשי בעיתון "אל"-דיאר (1993-1989). תירגם סיפורים רוסיים מאנגלית לערבית. מהדור הראשון של סופרים פלסטינים לאחר הקמת מדינת ישר"אל". על פי מחמוד גנאים (2008), נחשב לסופר המרקסיסטי החשוב בקרב ישר"אל"ים פלסטינים בתקופה שבין 1948 למלחמת ששת הימים. בתקופה זו פירסם סיפורים בעיתונים ובכתבי עת, לרבות ""אל"-"אתתחאד"", "אל"-"ג'דיד" ו"אל"-ע'דד.
נולד ביפו וחי בתל אביב. מתרגם מן השפות אנגלית, ספרדית וצרפתית. תרגומיו מקיפים מגוון רחב של תחומים: פרוזה, הגות ומחקר. בין הספרים שתירגם יצירות מופת מהספרות האירופית: "בית המצלה של המלכה פדוק" מאת אנטול פראנס (1961); "אם המנזר: ארבעה סיפורים מתוך" ""רשומות איטלקיות"" מאת סטנדאל (1969); "חוזה-הנישואים" מאת אונורה דה בלזק (1969, עם מריאנה פרל); "ולסריו איש טורמס: תלאותיו והצלחותיו" (1959). כמו כן תירגם את ספרו של קרל מרקס "דלות הפילוסופיה: תשובה לפילוסופיית הדלות של פ' פרודון, עם מבוא מאת פרידריך אנגלס" (1957).
נולדה בישראל. בעלת תואר דוקטור בפילוסופיה מאוניברסיטת בר-אילן. עוסקת בתחומי החינוך וההוראה ובמחקר הספרות העברית. יו"ר "בית הסופר" מודיעין ועורכת כתב העת ""שבילים"".