חזרה לדף התוצאות

7 ערכים נמצאו בהקשר לנושא: עיתון/כתב עת בגוף הערך: אלפיים.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 7 ערכים.

שלו מרדכי /// חוקר ספרות /// נולד בישראל /// 19262014 /// גיל

ביוגרפיה

מרדכי שלו הוא אחיו של המשורר יצחק שלו, דודו של הסופר מאיר שלו ואביהם של הסופרים צרויה וענר שלו. בוגר הגימנסיה העברית בירושלים. מסתו הראשונה, "הערות לפסיכולוגיה של האמנות", נדפסה בהיותו בן תשע-עשרה ב"גליונות" של יצחק למדן (אייר 1946). בהיותו בן עשרים ואחת ניסח גילוי דעת ראשון על שירת אלתרמן, ואותו הדפיס בעיתון הקיר "מעש" (נובמבר 1947) של ארגון המחתרת לח"י. היה מורה ומחנך בבית הספר התיכון לחקלאות "בית ירח". הדפיס מאמר מהפכני הנושא את השם "סילוף פני הספרות העברית" בכתב העת  "סֻלם" (שנה ב', גיליון א', 1950), ובו יצא כנגד ההשקפה ההיסטוריוגרפית הרואה בתנועת ההשכלה שורש ראשי לצמיחת הספרות העברית החדשה, וביקש להעמידה על שורשיה הקדומים: המדרש, האגדה, השירה שבתור הזהב בספרד והקבלה. המסקנה ה"מעש"ית הנובעת ממאמר מהפכני זה היתה כי יש ללמד באוניברסיטאות חלקים מספרות המדרש, המוסר, הקבלה והחסידות כחלק אורגני של לימודי הספרות העברית. בהנחה זו הקדים את תפישותיו של ברוך קורצווייל ואת תפישותיו של ישעיהו ליבוביץ ביחס לקדימות ערכיה של היהדות על פני ערכי ההומניזם האירופי בהבנת התרבות העברית והישראלית המודרנית.

פרי מנחם /// חוקר ספרות, עורך ומתרגם /// נולד בבנימינה, ישראל /// 1942 /// גיל: 82

ביוגרפיה

נולד וגדל בבנימינה, ולמד באוניברסיטה העברית בירושלים. את עבודת הדוקטור שלו כתב על שירת ח"נ ביאליק. עבר עם מורו, בנימין הרושובסקי (הרשב), וכמה מעמיתיו ללימודים בירושלים לאוניברסיטת תל אביב, שם היה ממקימי החוג לתורת "הספרות", שבראשו עמד שנים רבות. הקים וערך עם מאיר ויזלטיר את הרבעון "סימן קריאה" (1991-1972) ואת הוצאת הספרים "ספרי "סימן קריאה"", שגם היא הוקמה ב-1972. היה חבר מערכת "הספרות", כתב העת של החוג לתורת "הספרות" באוניברסיטת תל אביב. מאוחר יותר ייסד וערך עם יגאל שוורץ, בשיתוף פעולה של הוצאת כתר והוצאת הקיבוץ המאוחד, את הסדרה לספרות יפה "הספריה" (1986). ב-1990 נפרדו השניים ופרי הקים את הסדרה "הספריה החדשה", שקיימת עד היום.

מלכין אהוביה /// עורך /// נולד בראש פינה, ישראל /// 19172013 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בראש פינה. היה מוותיקי תנועת "המחנות העולים" בארץ ישראל. התגייס לפלמ"ח ב-1943. שימש כקריין בשידור הרדיו הראשון של "ההגנה". במלחמת השחרור שירת כקצין התרבות של חזית הדרום. לאחר מלחמת השחרור כיהן כראש ענף ההסברה של צה"ל והיה מראשי מערכת החינוך בצה"ל לצדו של אהרן זאב. עם שחרורו מצה"ל ב-1958 כיהן כמנהל החינוכי של "בית ברל".

מוסל-אליעזרוב יהודית /// משוררת /// נולדה בירושלים, ישראל /// 1944 /// גיל: 80

ביוגרפיה

נולדה בירושלים, שישית משבעה ילדים, דור שביעי בירושלים לאמה, חיה שרה לבית סלנט, ודור עשירי בארץ לאביה, הרב דובער אליעזרוב. קיבלה חינוך חרדי. בעודה מורה בתיכון "בית יעקב" למדה בחשאי באוניברסיטה העברית בירושלים ספרות ופילוסופיה כללית. מוסמכת אוניברסיטת בן-גוריון בספרות עברית. בעשרות השנים האחרונות לימדה ספרות במכללת "אפרתה" בירושלים.

ויז'בצקי-זיו אסתר /// סופרת /// נולדה בלגניצה, פולין /// 1947 /// גיל: 77

ביוגרפיה

נולדה בלגניצה, פולין, בשם אלאונורה גרינוורצל ועלתה לארץ עם משפחתה ב-1957. תחילה התגוררה במעברה בטבריה עילית ובהמשך עברה עם משפחתה לחולון. למדה ספרות כללית, פילוסופיה וחינוך באוניברסיטת תל אביב. במהלך לימודיה עבדה כמורה לספרות בבתי ספר תיכוניים. בשנים 1979-1985 עבדה כעורכת חדשות ב"מעריב". ב-1985 עזבה את עבודתה בעיתונות, עברה לירושלים והחלה לכתוב "פרוזה". כיום מנהלת גלריה לצורפות בירושלים ובעלת בלוג באתר "דה מרקר", בו היא מפרסמת רשימות וסיפורים. סיפורים קצרים פרי עטה התפרסמו בשנים 1992-1988 ב""הארץ"" וב"מעריב", וכן בכתבי העת "אלפיים" ו"פרוזה". סיפוריה "למה התכוון קהלת (או על תפקיד החלומות)" ו"תסביך סינדרלה" תורגמו לאנגלית ולגרמנית, בהתאמה.

ברנדס יוכי /// סופרת /// נולדה בחיפה, ישראל /// 1959 /// גיל: 65

ביוגרפיה

נולדה בחיפה למשפחה חרדית. התחנכה בבתי הספר של רשת "בית יעקב" והמשיכה ללימודים אקדמיים במכללת "ירושלים" ובאוניברסיטת בר-אילן. בעלת תואר שני ביהדות ממכון "שכטר" בירושלים. לימדה תנ"ך וכתבה תוכניות לימודים לבתי הספר, מרצה בנושאים הקשורים בספרות וביהדות במסגרות שונות.

איסקובה (גרוסמן) אנה /// סופרת, מסאית ועיתונאית בשפה הרוסית /// נולדה בליטא /// 1944 /// גיל: 80

ביוגרפיה

נולדה בליטא, בוגרת לימודי רפואה באוניברסיטת וילנה. החל מ-1968 מעורבת בפעילות ציונית ובמאבק ציבורי על זכות העלייה. מאז בואה לישראל (1971) ועד ראשית שנות התשעים התמקדה בעיקר ברפואה ובמחקר מדעי בתחום הגסטרואנטרולוגיה. במקביל החלה לעסוק בעיתונאות ופירסמה יותר מאלף מאמרים בענייני תרבות וחברה ברוסית, בעברית ("מעריב", ""הארץ"" ספרים, "אלפיים", "תכלת", ""פנים"") ובאנגלית ("ג'רוזלם פוסט"). היתה ממייסדי העיתון "ורמיה" (בהמשך "וסטי") בשפה הרוסית. מייסדת ועורכת ראשית של חמישה מוספי תרבות בעיתונות הרוסית בארץ. מאמריה ומסותיה מושכים תמיד תשומת לב ופעמים רבות מעוררים תגובות פולמוסיות בשל חדות הראייה והביקורת הבלתי-מתפשרת שלה על החברה הישראלית, הבאה אצלה בד בבד עם זהות ישראלית-יהודית מובהקת ומתוך עמדה אזרחית ותרבותית מבוססת. יזמה תוכניות ופרויקטים חברתיים ותרבותיים רבים, ובשנים 2002-1999 כיהנה כיועצת ראש הממשלה לענייני עלייה ואינטגרציה.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 7 ערכים.
נגישות