חזרה לדף התוצאות

3 ערכים נמצאו בהקשר לנושא: עיר: עכו.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 3 ערכים.

קאופמן עזריאל /// משורר ועורך /// נולד בסוקולוב, פולין /// 19292004 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בסוקולוב, פולין. בית אביו, פרוון במקצועו, היה מרכז למפגשי ספרות ותרבות יידית ועברית. כך השתלבו בעולמו לימודי הגמרא, שלמד בחדר עד גיל עשר, עם לימודי הלשון העברית ותרבותה. מגיל שבע למד גם בבית ספר פולני. בספטמבר 1939 נכבשה עיר הולדתו בידי הנאצים, וחקירת אביו על ידי קצין אס-אס בנוכחותו הותירה את רישומה העז בנפשו. המשפחה ברחה לצד הסובייטי ברוסיה הלבנה, ובמאי 1940 נלקחו לארכנגלסק, לעבודות כפייה ביערות הצפון. הוא למד בבית ספר סובייטי כפרי, וב-1941 שוחררה המשפחה ועברה למרכז פינוי אוכלוסין מאזורי מלחמה באזור הקר של הוולגה. משם נלקחו על ידי איכרים לקולחוז, שבו עברו עליו שנותיו מגיל שתים-עשרה עד שבע-עשרה. לקיום משפחתו עסק בסנדלרות, בתיקון גגות, בכריתת עצים וכו', ושם גם התנסה לראשונה בכתיבת שירים. לאחר המלחמה שהו בני המשפחה זמן קצר בגרמניה, ובילו כשלוש שנים של המתנה קשה במחנות פליטים באוסטריה ובאיטליה. במסגרת זו עבר הכשרה חברתית-מקצועית ברוח סוציאליסטית שכונתה "הקיבוץ שבדרך", והזדמן לו לשוב לכתיבה ספרותית. עם הגיעם לארץ, בדצמבר 1948, בעוד הוריו שוהים במעברה בחדרה, נשלח לבסיס צה"ל בבית ליד. ב-1950 עבר להתגורר בעכו למשך כעשר שנים.

לרמן ישראל /// סופר /// נולד בקוסוב, פולין /// 19232018 /// גיל

ביוגרפיה

נולד בעיר קוסוב, פולין. ב-1925 עלתה משפחתו ארצה והתיישבה בעכו. עם פרוץ מאורעות תרפ"ט נטשה המשפחה את ביתה ועברה להתגורר בשכונת נשר ליד חיפה, שם עברה עליו ילדותו. בתום לימודיו היסודיים עבר לגימנסיה בחיפה, ובשנה האחרונה ללימודיו יצא להכשרה באשדות יעקב. ב-1942 התנדב לבריגדה היהודית. ב-1946 ייסד עם חבריו לבריגדה את מושב רמות נפתלי. לאחר מלחמת העצמאות השתקע עם משפחתו בטבעון ועבד כמנופאי בבית החרושת למלט "נשר" ליד חיפה. זכה בפרסים ספרותיים רבים, ובהם פרס מטעם "סמינר אורנים", עיטור אנדרסן, פרס "ספרות ילדים ונוער" של אוניברסיטת חיפה ופרס זאב על מפעל חיים.

חליחל עלא /// סופר, מחזאי ומתרגם בשפה הערבית /// נולד בג'ש, ישראל /// 1974 /// גיל: 50

ביוגרפיה

נולד בג'ש שבגליל ומתגורר בעכו. בוגר החוגים לתקשורת ואמנות באוניברסיטת חיפה ובית הספר לתסריטאות בתל אביב. ב-2010 ייסד את כתב העת המקוון לתרבות ופוליטיקה שיוצא בשפה הערבית ונקרא "קדיתא", על שמו של הכפר של סבו של חליחל שנחרב ב-1948. חיבר מחזות ותסריטים לקולנוע ולטלוויזיה. זכה בפרסים ספרותיים, בהם פרס ביכורים על שם עבד עומר אל-קטאן על הרומן הראשון שלו בערבית, הקרקס (מואססת עבד אל-מוחסן אל-קטטאן, 2001, לא תורגם לעברית), והספיק לזכות בשני פרסים נוספים על כתיבתו מאיגוד אל-קטאן (2003, 2005). ב-2010 זכה בפרס ספרותי מטעם ארגון "ביירות 39", שמאתר את הכותבים הערבים הצעירים  המוכשרים ביותר, והוא הוזמן לקבל את הפרס בביירות. משרד הפנים סירב לאשר את נסיעתו למדינה שמוגדרת כ"מדינת אויב", מה שחייב אותו לעתור לבג"ץ. בג"ץ קיבל את העתירה ופסק שחליחל יכול לנסוע ללבנון. אלא שאז נמנעה הנסיעה בשל אטיות פעולתן של הרשויות הלבנוניות והתפרצות הר געש באיסלנד, שגרמה לענן אפר שמנע טיסות ברחבי העולם – שרשרת פעולות בלתי אפשרית כמעט, המזכירה את מבנה העלילה בכמה מסיפוריו.     

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 3 ערכים.
נגישות