חזרה לדף התוצאות

14 ערכים נמצאו בהקשר לנושא: פרס: פרס משרד התרבות למשוררים בתחילת דרכם.

• מתוך 2.
  • מציג 10 ערכים.

שחורי יערה /// סופרת, משוררת, עורכת, חוקרת /// נולדה בקיבוץ אפק, ישראל /// 1977 /// גיל: 44

ביוגרפיה

נולדה בתל אביב וגדלה בקיבוץ אפק. למדה לתואר ראשון ושני בספרות באוניברסיטת תל-אביב ובעלת דוקטורט בספרות עברית מהאוניברסיטה העברית. כותרת עבודת הדוקטורט שלה היא ״אבדה עולמית: הפן האמהי ביצירת ח״נ ביאליק״. לימדה כתיבה וספרות בבצלאל, בקמרה אובסקורה ובאוניברסיטת תל אביב. ערכה את סדרת הקלאסיקה בהוצאת כתר וכיום (2020) היא עורכת ספרי המקור בהוצאה. בשנת 2017 זכתה שחורי במלגת פולברייט להשתתפות בתוכנית הכתיבה הבין-לאומית באיווה, ארצות הברית.

קיסר עדי /// משוררת, יזמת תרבות /// נולדה בירושלים, ישראל /// 1980 /// גיל: 41

ביוגרפיה

נולדה בירושלים בשכונת גילה, וכיום (2021) גרה בתל אביב. בוגרת תואר ראשון למדעי החברה מהאוניברסיטה הפתוחה. בשנת 2010 השלימה את לימודי התואר השני במסלול לתסריטאות, בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. פרסמה שלושה ספרי שירה עד כה, כולם בעריכת המשורר אלמוג בהר, וכולם ראו אור בהוצאה עצמית ובמימון המונים.

קופרמן מאיה /// משוררת /// נולדה בחיפה, ישראל /// 1982 /// גיל: 39

ביוגרפיה

נולדה וגדלה בחיפה. למדה בתיכון "אליאנס". קיבלה תואר ראשון בחוג ללימודי נשים ומגדר ובחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב ב-2007. היתה מפיקה ב""הארץ"" ועורכת חדשות באתר NRG.

צלגוב ערן /// משורר, עורך ומתרגם /// נולד בבאר שבע, ישראל /// 1974 /// גיל: 47

ביוגרפיה

משורר, עורך ומתרגם נולד וגדל בבאר-שבע. בוגר אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בספרות עברית ובספרויות זרות. בעל תואר שני בספרות משווה מאוניברסיטת ניו-יורק. מייסד קולקטיב השירה "ינשוף האבן", כתב העת לשירה "דקה" והוצאת "רעב" הבאר-שבעית. בן-זוגה של חוקרת הספרות יע …

פרתום נעם /// משוררת, אומנית ספוקן וורד ומתרגמת /// נולדה בתל אביב, ישראל /// 1986 /// גיל: 35

ביוגרפיה

ילידת תל אביב, ומתגוררת בה עד היום (2020). למדה במסלול לכתיבה יוצרת באוניברסיטת תל אביב, אך לא סיימה את לימודיה. למדה בבית הספר למוזיקה רימון, ועזבה לאחר שנה. בוגרת כיתת השירה ב"הליקון". בשנת 2013 נכללה ברשימת מאה המשפיעים על התרבות בישראל שפרסם עיתון ״הארץ״. כלת פרס שרת התרבות למשוררים בתחילת דרכם לשנת תשע״ו ופרס רמת גן לספרות על ספר ביכוריה, שראה אור בשנת 2014. כמו כן תרגומה לספר "הכול בפנוכו" מאת של סילברסטיין זיכה אותה בפרס אנדרסן הבין-לאומי לתרגום בשנת 2016. מלמדת כתיבה באוניברסיטת תל אביב.

ניצן טל /// משוררת, מתרגמת ועורכת /// נולדה ביפו, ישראל /// 1961 /// גיל: 60

ביוגרפיה

נולדה ביפו. בילדותה התגוררה שנים אחדות בארגנטינה ובקולומביה. בוגרת תואר ראשון בתולדות האמנות ובלימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים ותואר שני בספרות כללית והשוואתית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בתום לימודיה התגוררה חמש שנים בניו יורק.

לוין ענת /// משוררת /// נולדה בישראל /// 1973 /// גיל: 48

ביוגרפיה

גדלה בראשון לציון. בשנות התשעים למדה יחסים בינלאומיים, ספרות עברית, ספרות השוואתית ותיאטרון בכמה אוניברסיטאות, וכן החלה ללמוד קולנוע בבית הספר ע"ש סם שפיגל בירושלים, אך לא סיימה את לימודיה באף אחד מתחומים אלה. ב-2000 סיימה את התואר הראשון במחלקת הקולנוע והתקשורת של הנטר קולג', ניו יורק.

זינדר אריאל /// משורר ומתרגם /// נולד בסן פרנסיסקו, ארה"ב /// 1973 /// גיל: 48

ביוגרפיה

נולד בסן פרנסיסקו (שהה שם במסגרת לימודי דוקטורט של אביו), שב עם משפחתו לירושלים ב-1976, וב-1980 עברה המשפחה לתל אביב, שבה גדל והתחנך. למד בתיכון "אמי"ת גוש דן", במכינת "בני דוד", מכינה ישיבתית לצה"ל, ובישיבת הקיבוץ הדתי בעין צורים. קיבל תואר ראשון בספרות כללית והשוואתית ובמחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים (2001). מורה בבתי ספר תיכוניים, מרצה בחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית (מ-2007) ומרכז ארצי של סדנאות כתיבה לאוכלוסיות מיוחדות מטעם הפרויקט "מקום לשירה", ירושלים (מ-2008).

הר-שפי סיון /// משוררת /// נולדה בירושלים, ישראל /// 1978 /// גיל: 43

ביוגרפיה

נולדה בירושלים, גדלה במכמש ובאפרת. למדה בתיכון "פלך" בירושלים. קיבלה תואר ראשון בספרות עברית ובספרות כללית והשוואתית ותואר שני בספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים. דוקטורנטית במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן. למדה יהדות במסגרות בלתי פורמליות כמו "מת"ן״, בית מדרש "אלול" ובקורס להנחיית סדנאות כתיבה של מתא"ן. ממייסדי בית המדרש הגבוה לנשים "עורי" בירושלים, שהיא מרכזת אותו ומלמדת בו. כמו כן מלמדת במכללת הרצוג. נשואה למשורר אבישׁר הר-שפי ומתגוררת באפרת.

הולנדר אורי /// משורר, מתרגם ומבקר ספרות /// נולד בתל אביב, ישראל /// 1979 /// גיל: 42

ביוגרפיה

נולד בתל אביב ובה התחנך. ב-1997 סיים את לימודיו בקונסרבטוריון בתל אביב. ב-2002 למד במחלקה למקרא באוניברסיטת תל אביב, ובשנים 2002-2005 היה תלמיד בתוכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן. ב-2005 סיים תואר שני בלימודי יהדות באוניברסיטת תל אביב. כתב עבודת דוקטור על המוזיקה בשירתו של נתן זך במחלקה לספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים. מבקר במוסף "תרבות וספרות" של עיתון ""הארץ"", ומנהלו האמנותי של פסטיבל המשוררים במטולה.

• מתוך 2.
  • מציג 10 ערכים.