חזרה לדף התוצאות

4 ערכים נמצאו בהקשר לנושא: פרס בשנה: מועמד/ת לפרס ספיר ברשימה הקצרה, 2018.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 4 ערכים.

נאמן יעל /// סופרת /// נולדה בקיבוץ יחיעם, ישראל /// 1960 /// גיל: 65

ביוגרפיה

נולדה בקיבוץ יחיעם. עזבה את הקיבוץ בגיל עשרים ועברה להתגורר בתל אביב. למדה ספרות כללית ופילוסופיה לתואר שני באוניברסיטת תל אביב. עסקה בעריכה בעיתונים ובכתבי עת, וכן שימשה כעורכת בהוצאת מפה. ספרה הראשון, "יום שלישי הכתום" (עם עובד, 1998), הוא ספר מדע בדיוני לנוער. ספרה השני, "שמועות על אהבה" (2004), הוא נובלה ארוטית המתארת פרשיית אהבות ובגידות בין שני זוגות החיים בשכנות. ספרה זה, שיצא בהוצאת "כתום" המתמחה בספרות ארוטית, התקבל באמביוולנטיות. שירים וסיפורים פרי עטה ראו אור בכתב העת "מטעם" בעריכת יצחק לאור, הראשון מהם ""כתובת אש"" (ינואר 2005). נוסף על כך כתבה מחזה עם אמיר רותם, שהוצג בפסטיבל "פותחים מסך" בתיאטרון "בית ליסין" (2006).

חליחל עלא /// סופר, מחזאי ומתרגם בשפה הערבית /// נולד בג'ש, ישראל /// 1974 /// גיל: 51

ביוגרפיה

נולד בג'ש שבגליל ומתגורר בעכו. בוגר החוגים לתקשורת ואמנות באוניברסיטת חיפה ובית הספר לתסריטאות בתל אביב. ב-2010 ייסד את כתב העת המקוון לתרבות ופוליטיקה שיוצא בשפה הערבית ונקרא "קדיתא", על שמו של הכפר של סבו של חליחל שנחרב ב-1948. חיבר מחזות ותסריטים לקולנוע ולטלוויזיה. זכה בפרסים ספרותיים, בהם פרס ביכורים על שם עבד עומר אל-קטאן על הרומן הראשון שלו בערבית, הקרקס (מואססת עבד אל-מוחסן אל-קטטאן, 2001, לא תורגם לעברית), והספיק לזכות בשני פרסים נוספים על כתיבתו מאיגוד אל-קטאן (2003, 2005). ב-2010 זכה בפרס ספרותי מטעם ארגון "ביירות 39", שמאתר את הכותבים הערבים הצעירים  המוכשרים ביותר, והוא הוזמן לקבל את הפרס בביירות. משרד הפנים סירב לאשר את נסיעתו למדינה שמוגדרת כ"מדינת אויב", מה שחייב אותו לעתור לבג"ץ. בג"ץ קיבל את העתירה ופסק שחליחל יכול לנסוע ללבנון. אלא שאז נמנעה הנסיעה בשל אטיות פעולתן של הרשויות הלבנוניות והתפרצות הר געש באיסלנד, שגרמה לענן אפר שמנע טיסות ברחבי העולם – שרשרת פעולות בלתי אפשרית כמעט, המזכירה את מבנה העלילה בכמה מסיפוריו.     

ברעם ניר /// סופר ועורך /// נולד בירושלים, ישראל /// 1976 /// גיל: 49

ביוגרפיה

נולד וגדל בשכונת בית הכרם בירושלים. אמו, רות, היתה בת למשפחה ספרדית ותיקה. אביו, עוזי, היה חבר כנסת ושר מטעם מפלגת העבודה. למד בבית הספר היסודי "בית הכרם" ובבית הספר "התיכון שליד האוניברסיטה" במגמת ספרות. בהיותו בן תשע-עשרה נפטרה אמו ממחלת הסרטן. לאחר השירות הצבאי נסע ללונדון, וכעבור זמן חזר ארצה ועבר לתל אביב. החל לכתוב רשימות בעיתון "מעריב" והיה הפובליציסט הצעיר ביותר בעיתון. הוא בעל תואר ראשון בספרות עברית מאוניברסיטת תל אביב. בקיץ 2006 היה מיוזמי מכתב הסופרים הצעירים, שקרא להפסקת מלחמת לבנון השנייה בתחילתה. עבר למוסף "ספרים" של ""הארץ"" ופירסם שם ראיונות עם סופרים ואנשי רוח כמו חיים גורי, א"ב יהושע ואחרים.

ברדוגו סמי /// סופר /// נולד במזכרת בתיה, ישראל /// 1970 ///

ביוגרפיה

נולד וגדל במזכרת בתיה. הוריו, אסתר ומרדכי ברדוגו, עלו לישראל ממרוקו ב-1964. בהיותו בן שלוש-עשרה התייתם מאביו. למד בבית הספר התיכון האזורי בגדרה, במגמה ביולוגית. את שירותו הצבאי עשה בהנדסה קרבית. לאחר שחרורו מצה"ל נסע לשנה לפריז, ובשובו למד היסטוריה וספרות כללית באוניברסיטה העברית בירושלים. עם תום לימודיו האקדמיים עבר מירושלים לתל אביב. מאז הוא מתגורר בה ומשלב בין עבודתו במשרד פרסום ובין כתיבה.

  • 1
  • מתוך 1.
  • מציג 4 ערכים.
נגישות